2011. május 17., kedd

Fekete Károly: A barmeni teológiai nyilatkozat - Jelenlegi ára: 900 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A barmeni teológiai nyilatkozatA könyv listaára: 1100 Ft. Leírás:
75 évvel ezelőtt fogadták el a 20. század egyik legfontosabb útmutató és tanító iratát, A Barmeni Teológiai Nyilatkozatot, melyet elfogadásának helyéről, a németországi Wuppertal egyik kerületéről neveztek el. Az évfordulóra megjelent könyv szerzője, Fekete Károly református teológus professzor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető docense vezérfonalat ad a dokumentum tanulmányozásához. A hitvallásos teológiai nyilatkozatnak nemcsak 1934-ben volt nagy hatása, amikor a protestánsok Hitler birodalmának tévtanai ellen fordultak, hanem most is, ugyanis az irat többek között meghatározza az állam és az egyház viszonyát is. Ez utóbbival kapcsolatban így foglalt állást az egyházi zsinat: az állam éppúgy nem tekintheti magát egyháznak, vagyis az isteni akarat hirdetőjének, mint ahogy az egyház sem tehető az állam szervévé. A szakkönyvtárak anyagába mindenképpen ajánlható, jegyzetekkel kiegészített tanulmány szerzője a keletkezés történelmi hátterének megvilágítása és a dokumentum szerkezeti felépítésének bemutatása mellett részletesen elemzi a Barmeni Teológiai Nyilatkozat mind a hat tételét. A zárófejezet a nyilatkozat magyarországi recepciójához nyújt adalékokat. ISBN: 978-963-558-145-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 900 Ft

Az aukció vége: 2011-05-20 03:10
. Fekete Károly: A barmeni teológiai nyilatkozat - Jelenlegi ára: 900 Ft